Premierul: La începutul lui aprilie vor veni banii de la ruși

Prima tranșă din creditul rusesc va ajunge pe conturile bugetului de stat la începutul lui aprilie. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința de Guvern, transmite stiridinmoldova.md.

„A fost aprobată decizia de a desemna împuterniciri pentru ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, dlui Neguța, ca în zilele următoare să semneze acordul cu Federația Rusă. Ulterior, acordul va fi ratificat, iar la începutul lui aprilie prima tranșă să vină în contul bugetului de stat, a doua va veni când vom solicita noi”, a precizat Ion Chicu. 

Premierul a oferit și detalii despre condițiile de acordare a creditului: “Rata dobânzii – 2%, termenul – 11 ani, perioada de grație – 1 an”, a spus Chicu.

Amintim că și Igor Dodon în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” a declarat că cele 200 de milioane de dolari din creditul rusesc ar putea ajunge în Moldova la începutul lunii aprilie. Duma de Stat a Federației Ruse a rectificat, la 12 martie, bugetul de stat pentru anul 2020, unde este prevăzută și alocarea creditului Republicii Moldova în sumă de 200 de milioane de dolari.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.