Piesa ascultată de 1,6 miliarde de ori, află care este aceasta

“Bohemian Rhapsody”, celebrul cântec lansat de trupa Queen în 1975, a devenit piesa din secolul al 20-lea cu cele mai multe difuzări pe servicii de streaming, cu peste 1,6 miliarde de audiţii, potrivit unui anunţ al Universal Music Group. 

n ceea ce priveşte difuzarea pe servicii de streaming – pe platforme precum Spotify, Apple Music, Deezer, YouTube -, piesa “Bohemian Rhapsody” a depăşit hiturile Nirvana “Smells Like Teen Spirit” şi Guns N’ Roses “Sweet Child O’Mine”, informează Universal.

Piesa a beneficiat de un nou impuls în urma lansării filmului omonim, regizat de Bryan Singer şi Dexter Fletcher, despre viaţa lui Freddie Mercury şi legendara trupă rock Queen. Producţia Fox/New Regency “Bohemian Rhapsody” urmăreşte povestea trupei Queen din anii 1970 până la momente memorabile precum concertul susţinut la evenimentul caritabil Live Aid din 1985, de pe stadionul Wembley din Londra.

Cu Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury, filmul a devenit, în cele cinci săptămâni de la lansare, musicalul cu cele mai mari încasări din istorie, cu peste 600 de milioane de dolari la nivel global. Malek a fost nominalizat pentru interpretarea sa la premiile Globul de Aur 2019 şi este considerat favorit pentru o nominalizare la Oscarurile de anul viitor.

Sursa: Mediafax.ro

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.