Subvenții de la stat pentru 445 de agenți economici

445 agenți economici au primit de la stat subvenții pentru plățile fiscale, aferente salariilor. Suma totală alocată din buget se ridică la 25 de milioane de lei.

Totodată, alți 24 de agenți economici au început să primească subvenții la dobânzi pe credite. În total, au fost achitate 176 mii lei. Datele au fost oferite pentru Politics.MD de către reprezentanții Guvernului.

Amintim, că executivul a stabilit subvenționarea în mărime de 100% din suma impozitului pe venit și altor plăți obligatorii pentru întreprinderile necomerciale, care au fost obligate să își sisteze total sau parțial activitatea în perioada stării de urgență. De asemenea, este subvenționată în mărime de 60% din suma impozitului pe venit și altor plăți obligatorii pentru agenții economici care și-au sistat total sau parțial activitatea, alții decât cei specificați. Pentru solicitarea surselor financiare, agenții economici trebuie să depună cererea la fisc.

Totodată, la inițiativa președintelui Igor Dodon, Guvernul a lansat programul de subvenționare a creditelor pentru agenții economici. Scopul programului constă în acordarea suportului întreprinderilor care contactează credite fără a restricționa destinația acestora (achitarea salariilor, mijloace circulante, investiții) prin compensarea sumei dobânzii lunare achitate sau care urmează a fi achitată pentru creditele contractate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.