Perchiziții în dosarul autobuzelor din capitală

Licitația pentru cumpărarea ultimelor 35 de autobuze noi pentru Parcul Urban de Autobuze din Chișinău se pare că s-a făcut cu grave încălcări. În acest sens, astăzi, organele de drept au făcut percheziții în cinci locații din capitală, transmite stiridinmoldova.md.

În urma acestora, oamenii legii au ridicat documente cu privire la procedura de licitație în cazul vizat, telefoane, dispozitive electronice de stocare a informației. Totodată, au fost identificate unele bunuri, asupra cărora există suspiciuni că ar fi fost procurate din venituri ilicite.

Mai mult, ca urmare a sesizării depuse, a fost pornită și urmărirea penală a unei persoane publice pe faptul abuzului de putere și abuzului de serviciu, cu cauzarea de daune în proporții deosebit de mari.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei vizați riscă o amendă maximă de 117.500 de lei sau până la la șase ani de închisoare, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la zece ani.

Amintim că scandalul licitației pentru cele 31 de autobuze, care au costat autoritățile locale 80 de milioane de lei, a început încă în februarie, când una dintre companiile participante la concurs a spus că deși a oferit cel mai bun preț a fost declarată „neconformă” de comisia de concurs.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.