Patriarhia Română, reacție după apariția unor panouri comtroversate în București

Numeroase panouri publicitare stradale care promovează homosexualitatea au apărut în marile orașe din România, iar reacția Patriarhiei nu a întârziat să apară, notează sputnik.md.

O campanie dubioasă de promovare a homosexualității și transexualității are loc în marile orașe din România și în Capitală în aceste zile, pe străzi putând fi văzute persoane în vârstă (din alte țări) care se laudă că sunt homosexuali sau transsexuali.

Patriarhia Română a reacționat dur prin purtătorul său de cuvânt, Vasile Bănescu, care a intitulat această campanie ca fiind ”ofensiva obscenității publice”.

”Ofensiva obscenității publice cocoțată sfidător pe panouri stradale îi dezvăluie pe ideologii pansexualismului galopant în toată nuditatea lor ideatică. A promova public, adică inclusiv în văzul copiilor cu bunici decenți de mână, personaje grotești care își afirmă țanțoș bi-orientarea sexuală, ca și cum ne-ar comunica ceva esențial pentru binele nostru comun, indică în primul rând nivelul înalt de trivialitate al concepției ideologice ce animă asemenea acțiuni (progresismul neo-marxist en vogue)”, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

El adaugă că a face din sexualitate, temă a intimității prin excelență, un subiect de publicitate stradală, spune foarte multe despre direcția în care suntem invitați de ideologii zilei să privim și să ne urnim.

”În criză majoră de subiecte ceva mai importante pentru societatea din epoca „post-adevăr”, mărturisirea stridentă a orientării non-heterosexuale în public devine treptat o „datorie”, marginalul devine centru al atenției publice, necesara intimitate devine exhibare, claritatea morală devine obligatorie cecitate”, observă Bănescu.

El face legătura între această campanie neobișnuită și dezbaterile despre educația sexuală și ideologia de gen.

Astfel, observă el pertinent, spațiul românesc este ”inundat perfid de teme suspect de stringente precum „educația sexuală obligatorie” de la vârste cât mai fragede, sau misterioasa „ideologie de gen”. Teme care privesc frontal copiii, tinerii și părinții acestei țări, dar care sunt subtilizate abil dezbaterii publice”.

Nu în ultimul rând, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei atrage atenția și asupra faptului că a ridica semne de întrebare în legătură cu toate aceste lucruri, a cere o justificare rațională a lor dincolo de sofismele în care sunt împachetate, ”te transformă desigur în „medieval”, „bigot” sau „fascist”. Ceea ce nu este tocmai firesc în „societatea deschisă” a clamatei transparențe totale”.

Mai există însă o acuzație împotriva celor care nu consideră normale asemenea campanii vulgare: cea că ar fi pro-ruși, dar Bănescu nu o pomenește și pe aceasta pentru a nu intra în jocul celor care transformă normalitatea într-o ”vină” politică și chiar geopolitică!

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.