Pasiune mare pentru un moldovean, cutreieră lumea cu iubita sa

Este călător full-time de trei ani și nu are de gând să renunțe la pasiunea sa în curând. Vitalie Moșnoi este un tânăr de 23 de ani din Republica Moldova, care a ales să scape de rutină și a pornit în lume împreună cu iubita sa Anghelina, transmite stiridinmoldova.md.

Nu s-a odihnit tot timpul, ci a muncit în calitate de ghid turistic chiar în locația pe care o vizita. Totodată, își împărtășesc experiențele cu internauții pe pagina lor de Instagram. Care a fost prima destinație a „cuplului călător”, cu ce situații neobișnuite s-au confruntat, dar și ce sfaturi au pentru  călătorii începători, află în interviul de mai jos acordat pentru AGORA tocmai din Bali.

A început cu Europa, iar acum a ajuns să exploreze Asia. Nu a visat vreodată că va ajunge atât de departe, dar acum își dorește mai mult.

„Pasiunea pentru călătorit a început când eu aveam vreo 18 ani. Până atunci nu am avut posibilitatea să ies din țară întrucât părinții mei erau divorțați, iar când am împlinit majoratul mi-am zis că voi vizita diferite locuri în fiecare an. Pe atunci nici nu-mi trecea prin cap că voi ajunge atât de departe și că voi vizita atât de multe țări. Într-o seară am intrat pe un site unde se vând bilete de zbor și am început să-mi fac singur un traseu prin Europa. Roma, Paris, Madrid, Barcelona, Berlin, București. Toate le-am vizitat în 12 zile”, povestește Vitalie.

„A fost o experiență nemaipomenită după care am devenit mai încrezut în mine și am înțeles că nu este nimic complicat, iar dacă pui un pic capul în mișcare poți călători mult și ieftin. Momentan, am în palmares 20 de țări vizitate, dar țin să vă spun că este doar un mic început”, menționează tânărul.

Tot prin Europa a fost și prima sa călătorie împreună cu Anghelina. De acolo Vitalie ne spune că au plecat cu foarte multe amintiri, dar și peripeții.

„Să călătorești cu partenerul de viață aduce doar lucruri pozitive. Călătoria împreună unește, te face mai sigur. Prima călătorie împreună cu prietena mea a fost un tur prin Europa. Astfel, timp de o lună am vizitat Barcelona, Mallorca, Eindhoven, Amsterdam, Milano, Napoli, Roma și Valleta. Desigur, au fost multe peripeții. O surpriză neașteptată s-a ivit în orașul Eindhoven. Cum spun moldovenii, am căscat gura și în loc de cazare am rezervat locuri de parcare, iar o noapte am dormit la gară”, mai povestește moldoveanul.

„Bugetul nostru pentru călătorii nu este unul restrâns, dar nici nu mergem pe principiul „sky is the limit” (n.r- cerul este limita) pentru că nu suntem copii de milionari. Înainte de a vizita o țară sau un oraș citim foarte mult despre acesta. Ne informăm despre prețuri, cazare, bilete, punctele de interes și transport pentru a nu avea surprize neplăcute când ajungem la destinație. Cum am spus mai sus, nu consider că trebuie să ai bogății ca să poți călători”, a mai adăugat Vitalie.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.