Papa Francisc a vizitat sanctuarul Fecioarei de la Loreto

Papa Francisc a efectuat luni o călătorie în localitatea italiană Loreto pentru a se ruga la Casa Maicii Domnului din Loreto, sanctuarul dedicat Fecioarei Maria şi unul dintre cele mai vizitate din ţară, şi unde a semnat exortaţia apostolică scrisă după Sinodul dedicat tinerilor în octombrie 2018, transmite stiridinmoldova.md cu referire la EFE.

„Vive Cristo, esperanza nuestra” („Hristos cel viu, speranţa noastră”) – este începutul textului original în spaniolă al exortaţiei apostolice post-sinodale, în formă de Scrisoare către tineri, pe care papa Francisc a semnat-o luni, 25 martie 2019, de Sărbătoarea Bunei Vestiri, în timpul vizitei sale la sanctuarul Fecioarei Maria de la Loreto, informat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Alessandro Gisotti.

Papa Francisc a celebrat aici o misă, la fel cum a făcut în urmă cu 162 de ani papa Pius al IX-lea, în 1857, în acelaşi lăcaş vizitat de toţi papii de-a lungul timpului de la papa Ioan al XXIII-lea şi până la Benedict al XVI-lea.

Scrisoarea este rodul adunării sinodale din octombrie 2018, desfăşurată la Cetatea Vaticanului pe tema „Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional”. La încheierea Sinodului, papa a dorit să ceară iertare tinerilor, în numele adulţilor „pentru că adesea nu v-am ascultat; pentru că în loc să vă ascultăm ne-am astupat urechile”.

În cadrul Sinodului, episcopii au aprobat un document final în care este inclusă o petiţie privind favorizarea şi nedescriminarea homosexualilor, o mai mare participare a femeilor în Biserică şi o conştientizare a necesităţii de a face mai multe eforturi pentru a pune capăt abuzurilor.

Potrivit Sfântului Scaun, prin gestul său, papa Francisc doreşte să încredinţeze Fecioarei Maria documentul care pecetluieşte lucrările adunării Sinodului episcopilor care s-a desfăşurat în Cetatea Vaticanului în perioada 3-28 octombrie 2018 pe tema „Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.