Papa Francisc a căzut în genunchi și le-a pupat picioarele acestor lideri

Un gest dramatic, încărcat de semnificaţie religioasă, dar şi istorică. Papa Francisc le-a sărutat picioarele liderilor din Sudanul de Sud, pe care i-a găzduit la Vatican, pentru a găsi un acord de pace, transmite stiridinmoldova.md.

Sfântul Părinte i-a implorat pe liderii puterii şi ai opoziţiei să încerce să guverneze ţara împreună. Cele mai înalte autorităţi civile şi bisericeşti din Sudanul de Sud au fost în Cetatea Sfântă, în căutarea păcii şi a liniştii.

Cea mai tânără ţară din lume este majoritar creştină şi şi-a obţinut independenţa de Sudan în 2011, după 22 de ani de conflict. Acest lucru nu i-a adus însă pacea. Din 2013 a plonjat într-un război civil care a făcut aproape 400.000 de victime şi a determinat patru milioane de oameni să îşi părăsească locuinţele.

Puterea şi opoziţia au semnat în toamna trecută un acord de pace, care însă nu a fost respectat. Suveranul Pontif i-a îndemnat pe cei care menţin starea de conflict în ţară să respecte armistiţiul si sa puna capat suferintei poporului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.