O rachetă rusească a fost lovită de fulger

O rachetă rusească a fost lansată cu succes luni, în ciuda faptului că vehiculul spaţial a fost lovit de un fulger la scurt timp după ce s-a ridicat de pe rampa de lansare, au anunţat reprezentanţii Roscosmos, citaţi de DPA, transmite stiridinmoldova.md.

„Fulgerul nu este un obstacol pentru voi”, a declarat directorul Roscosmos, Dmitri Rogozin, într-un mesaj publicat pe Twitter, prin care a felicitat echipa de specialişti ai agenţiei spaţiale ruse pentru această lansare reuşită.

Dmitri Rogozin a publicat pe Twitter şi o înregistrare video cu un fulger care pare că a lovit racheta la scurt timp după lansare.

Lansarea de luni a avut ca obiectiv plasarea pe orbită a unui satelit în cadrul reţelei ruseşti de navigaţie Glonass, a precizat Roscosmos. Glonass este considerat un rival al celebrului sistem american GPS (Global Positioning System).

Directorul cosmodromului Pleseţk, unde a avut loc această lansare, a confirmat că acea rachetă cargo a fost lovită de un fulger în timpul ascensiunii, potrivit unor comentarii publicate de agenţia de presă TASS.

„Lansarea s-a desfăşurat în condiţii normale”, a declarat Nikolai Nesteciuk, general în statul major al Rusiei. „Vremea nu reprezintă un obstacol. Noi suntem o armată care funcţionează pe orice fel de vreme”, a adăugat acelaşi general rus.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.