Natalia Grâu: Nimeni nu are dreptul să forțeze profesorii să-și ia concedii în perioada vacanței impuse de coronavirus

Niciun director de școală nu are dreptul să forțeze profesorii să-și ia concedii în perioada vacanței impuse de coronavirus. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Natalia Grâu, în această seară în timpul audierilor în Parlament cu privire la măsurile luate de minister pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Potrivit secretarului de stat, sunt semnale din teritoriu că anumiți conducători impun personalul didactic să-și ia concedii fără plată în perioada sistării procesului de învățământ. Grâu a precizat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis astăzi, 12 martie, o circulară  în adresa conducătorilor instituțiilor de învățământ și administrațiilor publice locale că pe perioada specială neordinară provocată de Coronavirus toți angajații își exercită atribuțiile de serviciu, dar pentru a le proteja sănătatea cadrelor didactice ei decid de unde își desfășoară activitatea, inclusiv de acasă dar cu păstrarea salariului integral pentru această perioadă.

”Se interzic presiunile asupra personalului didactic de a scrie cerere pentru concediu fără plată”, a declarat Grâu.

Potrivit acesteia, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării Ținem ține situația sub control și respectă strict toate recomandările OMS și Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.