Mobiasbanca a fost vândută, cu aproximativ 1,5 miliarde de lei

Majoritatea acțiunilor BC Mobiasbanca – Groupe Societe Generale SA au fost vândute, ieri, la Bursa de Valori a Moldovei. Astfel, 9.669.155 hârtii de valoare, din emisia totală de 10 milioane, adică 96,69 la sută din acțiuni, au fost tranzacționate cu 1.475.222.978,35 lei, transmite stiridinmolodva.md.

Cele două tranzacții înregistrate au fost de tipul ”alte tranzacții (speciale)”, iar prețul unei hârtii de valoare a fost de 152,57 lei. Inițial, prețul nominal al unei hârtii de valoare a fost de 10 lei, scrie bizlaw.md.

Recent, Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a aprobat achiziționarea de către OTP Bank Nyrt. a pachetului de control de acțiuni (mai mult de 50%) din capitalul social al BC Mobiasbanca – Groupe Societe Generale SA. Potrivit autorităților, OTP Bank Nyrt. este o bancă universală cu sediul în Budapesta, Ungaria, listată la bursele de valori naționale și cele internaționale. Înstituția este banca – mamă a unui grup financiar extins cu prezență în mai multe state europene: Bulgaria, Croația, România, Serbia, Croația, Slovacia, Ucraina, Muntenegru, Federația Rusă.

Potrivit datelor făcute publice de bancă, până acum un pachet similar de acțiuni era deținut de Societe Generale, 67,85%, BRD-Groupe Societe Generale, 20% și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, 8,84%. Totodată, Mobiasbancă a publicat o notă prin care anunță că contractul de vânzare-cumpărare a acțiunilor este din data de 5 februarie.

Persoanele care vor să afle mai multe informații generale despre activitatea băncii se pot adresa la sediul central al instituției, până pe 25 iulie, cu programare prealabilă la numărul de telefon 022 812 438.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.