Ministrul Sănătății contrazice speculațiile: Nu avem criză de medici sau de locuri în spitale

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a dezmințit informațiile care au apărut pe rețelele de socializare, că în spitale nu mai sunt locuri pentru bolnavii de COVID-19. Declarațiile au fost făcute după ședința Centrului Unic de Comandă.

„La Toma Ciorbă acum avem 160 de locuri disponibile, dintre care 75 de paturi pentru persoanele, care sunt sau deja s-a confirmat COVID-19. Am activizat și clinica nr. 2, pentru a-i ajuta pe cei de la Toma Ciorbă, aici sunt internați cei cu forme ușoare de suspecții la COVID-19. Toate speculațiile că este un număr impunător de suspecți, bolnavi, sunt nefondate”. a declarat Dumbrăveanu.

Ministrul Sănătății a declarat că în Moldova există și numărul necesar de specialiști.

„Toate speculațiile că lipsesc specialiștii, vreau să menționez că în toate instituțiile respective sunt medici epidemiologi. Ba mai mult, avem suportul Universității de Stat de Medicină și Farmacie, care ne-a oferit și medici epidemiologi și consultați infecționiști, care au consolidat rândurile medicilor din spitalele respective. Avem și alți specialiști în lista de rezervă”, a mai adăugat Dumbrăveanu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.