Ministrul Educaţiei le-a cerut cadrelor manageriale să nu facă presiuni asupra pedagogilor

Aproape 92% din elevii şi studenții din țară sunt antrenați în procesul de studii la distanță. Totodată, autoritățile depun eforturi pentru a ajunge şi la cei mai dezavantajați, care nu au posibilitate să facă ore online. Despre aceasta a vorbit Igor Şarov, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, într-un briefing de presă.

„Această schimbare bruscă nu este ușor de a o gestiona şi există un șir de deficiențe tehnice și logistice care trebuie depășite. Este necesar să conștientizăm că în această perioadă complicată, funcționalitatea sectorului educațional și realizarea planurilor curriculare de studii se vor baza pe bun-simţ, toleranţă şi înţelegere”, a specificat ministrul.

Igor Şarov le-a cerut cadrelor manageriale să nu facă presiuni asupra pedagogilor, care sunt nevoiți să se adapteze acum la un alt fel de regim de muncă şi sarcini.

„Curriculumul se va realiza fără a face excese care ar presupune aflarea copiilor prea mult timp în fața calculatoarelor. Deciziile ministerului se vor lua pornind doar de la interesele copiilor, elevilor, studenților şi cadrelor didactice”, a mai spus Şarov.

Șarov a mai spus că în perioada carantinei cadrele didactice vor primi salariul integral.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.