Ministerul Sănătății a desemnat spitalele, unde vor fi internați pacienții diagnosticați cu virusul COVID-19

Conform Ordinului Ministerului Sănătății, au fost desemnate instituțiile specializate pentru acordarea asistenței medicale pacienților diagnosticați cu virusul COVID-19.

Pacienții adulți, inclusiv gravide cu forme clinice ușoare și medii – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, cu forme severe, inclusiv cu insuficiență respiratorie și necesitate în respirație dirijată – Spitalul Clinic Republican;

Copii cu forme clinice ușoare și medii – Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii;  Copiii cu forme severe, inclusiv cu insuficiență respiratorie și necesitate în respirație dirijată – Institutul Mamei și Copilului.

Concomitent au fost identificate suplimentar 2 instituții care vor fi implicate în acordarea asistenței medicale pacienților cu forme clinice ușoare și medii în caz de sporire a numărului acestora: Adulți: Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar gravide, parturiente și lăuze – Maternitatea Municipală nr. 2. Asistența medicală acordată în aceste instituții va fi acordată cu suportul consultativ al medicilor infecționiști din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

Pentru pacienții cu forme severe, inclusiv cu insuficiență respiratorie și necesitate în respirație dirijată rămân în aceleași instituții: Spitalul Clinic Republican și Institutul Mamei și Copilului.

Spitalele au fost selectate în comun cu OMS. Acestea au fost evaluate prin prisma necesităților de dotare cu mijloace specifice în baza formularului OMS și dotate cu echipamente de protecție.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.