Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Ministerul de Externe de la Moscova a comentat situația creată în jurul creditului rusesc - Știri din Moldova

Ministerul de Externe de la Moscova a comentat situația creată în jurul creditului rusesc

Federația Rusă este gata să acorde un împrumut pentru Republica Moldova, fără a impune anumite condiții, așa cum o face UE, prin acordul cu Moldova. Astfel a comentat Ministerul de Externe de la Moscova situația creată în jurul creditului rusesc.

„Suntem surprinși de faptul că unii politicieni din Republica Moldova au văzut subtext politic în dorința sinceră a Rusiei de a ajuta moldovenii în perioada dificilă, creată de pandemie. Acești politicieni numesc acordul netransparent”, se arată în mesajul Ministerului de Externe rus.

Oficialii ruși au amintit că negocierile privind acordarea unui credit au fost lansate la solicitarea autorităților de la Chișinău. Decizia a fost motivată, printre altele, de înghețarea împrumuturilor internaționale și europene.

“Rusia nu impune condiții pentru a acorda acest împrumut. Totodată, acorduri similare semnate între Republica Moldova și UE prevăd un șir de condiționalități. De exemplu, potrivit memorandumului din 23 noiembrie 2017 privind alocarea a 100 de milioane de euro pentru Chișinău, Moldova se obliga să promoveze un șir de reforme, care prevăd integrarea normelor UE în legislația națională”, se mai arată în comunicatul de presă al autorităților ruse.

Diplomații ruși au subliniat că toate procedurile interne pentru intrarea în vigoare a contractului de împrumut au fost finalizate, iar fondurile acordate de Moscova vor ajuta moldovenii la rezolvarea problemelor financiare, inclusiv la depășirea consecințelor pandemiei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.