Minciună sesizată la ei acasă, Jurnal TV – folosesc identități false pentru a manipula opinia publică

PDM a sesizat astăzi Consiliul Coordonator al Audiovizualului, în legătură cu folosirea de identități false de către unii jurnaliști de la Jurnal TV. Formaţiunea cere penalizarea respectivului canal, potrivit legislaţiei în vigoare.

În sesizarea formaţiunii se spune că reporterii acestui canal contactează diferiți cetățeni sau funcționari publici și se prezintă în mod fals ca fiind reprezentanți ai Partidului Democrat, după care redau în mod manipulator dialogul avut în cadrul știrilor. Un astfel de caz s-a produs la Floreşti, iar falsul a fost tirajat într-un material intitulat „Angajaţi de la poştă, emisari ai PD”, în care au fost distorisionate faptele.

„Partidul Democrat dezaprobă furtul de identitate şi modul în care sunt falsificate astfel de reportaje, modul în care opinia publică este intoxicate cu informaţii obţinute prin astfel de metode frauduloase, dar şi modul în care spaţiul audiaovizual este viciat de astfe de reportaje, care au la bază falsuri”, se conţine în sesizarea PDM.

„Atragem atenția opiniei publice asupra unor asemenea provocări murdare, încurajăm cetățenii să respingă dialogul cu acești indivizi, care prin furt de identitate încearcă să genereze știri false. De asemenea, încurajăm cetățenii să ne sesizeze în cazul în care sunt victime ale unor asemenea impostori, pentru a putea face demersurile legale necesare. Desigur, așteptam cu interes și o reacție de condamnare a unor astfel de practici ilegale, din partea ONG-urilor de media”, a scris şi deputatul PDM, Sergiu Sîrbu, într-o postare pe facebook.

 

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.