Mii de români au emigrat ilegal în SUA, sărind zidul lui Trump

Patru clanuri din Craiova trec peste granița SUA mii de români, iar americanii au prins 4.190 doar în ultimii 5 ani. DIICOT și FBI au documentat cazuri în care oamenii sunt puși la cerșit, furat și prostituție ca să achite datoria către traficanți, transmite stiridinmoldova.md.

,,Subliniem pericolul la care au fost expuși migranții cu ocazia trecerii ilegale a frontierei dintre Mexic și SUA în condițiile în care în mai multe cazuri persoanele adulte erau însoțite de minori cu vârste fragede (1,2,5 sau 6 ani)”, se arată în investigație.

Recent, DIICOT Craiova a capturat în Oltenia peste 250.000 de dolari, un transport camuflat, sosit din SUA. „Jumătate din sumă provine din furturi de pe carduri, iar pentru restul 120.000 de dolari există suspiciuni că vin din cerșit”, susțin surse judiciare pentru Libertatea.

Los Angeles este visul românilor intrați ilegal în SUA. Dolarii veneau din California. ”Zona din jurul orașului Los Angeles, și, în general, statul California, este preferata rețelelor de trafic uman”, explică o sursă judiciară. Sumele sunt colectate din infracțiuni legate de carduri bancare, prin furturi sau prin cerșetorie, aceasta nefiind pedepsită în mai multe state americane.

„Cetățenii români traficați prin Mexic cer azil politic în SUA, susținând că au plecat din România deoarece sunt discriminați pentru că sunt romi”, constata US Department of Homeland Security (Ministerul de Interne al SUA) încă de pe vremea lui Barack Obama.

În cartierul Fața Luncii din Craiova, din multe case lipsesc cei plecați în Statele Unite. Ei trimit bani familiilor rămase acasă și celor care i-au ajutat să treacă ilegal granița. Suma plătită unei rețele pentru a pleca din România și a te introduce în Statele Unite e între 3.000 și 5.000 de euro de persoană.

Autoritățile mexicane, canadiene și americane au constatat că majoritatea celor traficați sunt de etnie romă și au familii numeroase. Astfel, datoria per familie intrată pe mâna traficanților poate ajunge la câteva zeci de mii de euro, ceea ce-i transformă aproape în sclavi postmoderni.

Oamenii traficați sunt învățați să spună doar câteva cuvinte în limba engleză: ,,Azil politic, treburi, socoteli, copiii noștri sunt persecutați, vrem să le facem un viitor”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.