Mesajul lui Bătrîncea, în plenul Parlamentului: Guvernul Sandu s-a împotrivit anulării „Legii miliardului”

Guvernul Sandu s-a împotrivit, anul trecut, anulării ”Legii miliardului”, spunând că acest lucru nu-l permite FMI. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, în timpul dezbaterii inițiativei prin care se reduce povara asupra bugetului în urma miliardului furat din sistemul bancar, transmite stiridinmoldova.md.

Bătrîncea le-a amintit deputaților din Blocul ACUM, care astăzi alături de grupul Candu nu au votat pentru acest proiect, că aceștia nu s-au împotrivit când a fost adoptată legea prin care s-a pus pe umerii cetățenilor banii furați din sistemul bancar.

„Astăzi în opoziție faceți baluri. Astăzi abordați subiectul patetic, frumos, teatral. Cred că în Facebook veți strânge multe like-uri”, a declarat Batrîncea.

Deputatul PSRM i-a întrebat pe cei din Blocul ACUM de ce nu au venit cu nicio propunere concretă prin care cetățenii să fie scutiți de plata miliardului furat din bănci.

„Vă pare rău că nu ați venit voi cu această inițiativă? Nu veniți cu o sută de inițiative, ci cu una-două gândite, concrete, pe care noi să le putem vota”, a spus deputatul.

Bătrîncea le-a amintit colegilor de la PAS că liderul lor era ministru când s-a votat așa-zisa Lege a miliardului și concesionarea Aeroportului Chișinău.  

„Maia Sandu a fost în componența unui guvern, atunci când se luau decizii secrete și despre bănci, și despre aeroport. Să nu jucăm teatru. Trebuie să găsim soluții”, a menționat deputatul PSRM.

Potrivit lui Bătrîncea, datorită acestei legi, veniturile BNM vor fi folosite în gestionarea unei situații grave, când cetățenii erau impuși să achite banii furați.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.