Maia Sandu susține că este gata să-și asume toate riscurile pentru reformarea justiției

Premierul Maia Sandu susține că este gata să-și asume toate riscurile pentru reformarea justiției, inclusiv căderea Guvernului. Maia Sandu a declarat aseară la TV8 că în Parlament, mulți se tem de un procuror onest, iar la moțiunea de cenzură se va vedea câți se tem de reforma justiției, transmite stiridinmoldova.md.

Comentariul a fost făcut în replică la declarațiile Partidului Socialiștilor care acuză partenerii de la Blocul ACUM de tentativă de subordonare politică a parchetului general. Totodată, socialiștii o acuză pe Maia Sandu că ar încerca să provoace deliberat căderea Guvernului, fiind afectată de pierderea alegerilor din Chișinău și fiind în incapacitate de a conduce eficient executivul.

Disputa dintre socialiști și Blocul ACUM a început ieri, după ce ministrul Justiției Olesea Stamate a anulat rezultatele concursului pentru funcția de procuror general. Iar mai târziu, premierul Maia Sandu și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de modificare a Procuraturii.

Potrivit Constituției, un proiect de lege asumat de Guvern prin procedura angajării răspunderii se consideră adoptat, dacă în decurs de trei zile n-a fost depusă o moțiune de cenzură. În cazul în care, moțiunea este aprobată, Guvernul este demis.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.