Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Lupta liderilor mondiali cu COVID-19 - Știri din Moldova

Lupta liderilor mondiali cu COVID-19

Liderii statelor lumii se implică direct, alături de autoritățile medicale, în războiul contra pandemiei de coronavirus, care a cuprins întreaga planetă, transmite stiridinmoldova.md cu referire la politics.md.

Astfel, președintele SUA, Donald Trump a început să facă lobby intens pentru aplicarea Legii de producție pentru apărare, care permite administrației SUA să accelereze producția de echipamente necesare în combaterea pandemiei de coronavirus. Această normă legală nu a mai fost aplicată din perioada Războiului din Coreea. Totodată, Trump a promulgat şi o lege care oferă ajutoare estimate la peste 100 de miliarde de dolari angajaților direct afectați de impactul epidemiei de coronavirus.

La rândul său, cancelarul german Angela Merkel a transmis, într-un discurs televizat incendiar, că Germania se confruntă cu cea mai mare provocare de după al II-lea Război Mondial. Merkel i-a chemat pe germani să respecte restricțiile impuse de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului.

„Vreau să transmit clar că ne confruntăm cu o epidemie şi că Guvernul federal şi guvernele landurilor fac tot posibilul pentru a proteja comunitățile şi pentru a limita efectele negative de natură economică, socială şi culturală. Dar trebuie să înțelegeți că este nevoie de contribuția fiecăruia”, a subliniat Merkel.

Nici președintele Franţei, Emmanuel Macron, nu stă cu mâinile în sân. Acesta a reunite, zilele trecute, din nou Consiliul de apărare pentru a evoca criza sanitară. „Nu suntem decât la începutul crizei” a estimat șeful statului francez, care a prezis că perioada de carantină, inițial programată să dureze 15 zile, va fi prelungită.

Situația devine critică şi în România. Președintele Klaus Iohannis a emis deja un decret prin care România intră în stare de urgență pentru a gestiona mai bine epidemia de COVID-19.

„Pandemia nu poate fi stopată decât prin măsuri excepționale care au dovedit că au efect în țările care s-au confruntat cu epidemia. Oricât de greu ar fi pentru a ne conforma acestor limitări, este singura cale pentru a salva viețile celor dragi nouă”, a spus Klaus Iohannis.

Ulterior, Iohannis a anunțat că autoritățile vor lua măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

”Am convenit că e nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea infecției. Se vor introduce noi restricții de circulație, ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă”, a anunțat Iohannis.

Iar președintele rus Vladimir Putin a declarat că țara sa trebuie să fie pregătită pentru orice evoluție a situației legate de răspândirea coronavirusului.

”Trebuie să fim pregătiți pentru orice evoluție a evenimentelor, astfel încât să faceți ca totul să fie bine”, a declarat Putin.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.