Lidia Chireoglo: Proiectul Twinning este un program de sprijin calificat pentru CNA

A 5-a reuniune a comitetului de coordonare al Proiectului Twinning „Suport în consolidarea capacităţilor operaţionale ale organelor de aplicare a legii din Republica Moldova în domeniul prevenirii şi investigării actelor de corupţie”a avut loc marţi la sediul Centrului Naţional Anticorupţie.

În cadrul evenimentului, liderii proiectului au prezentat raportul trimestrial de activitate şi au punctat obiectivele realizate de către instituţiile beneficiare.

Totodată, reprezentanţii proiectului au menţionat utilitatea şi eficienţa vizitelor de studiu, organizate pentru angajaţii CNA. Una dintre recentele vizite, întreprinse la Vilnius, a rezultat cu preluarea unui soft pentru procesarea informaţiei şi ţinerea evidenţei – un instrument foarte necesar angajaţilor care defăşoară activitate analitică în cadrul Centrului.

Potrivit Lidiei Chireoglo, în anul 2019, Centrul Naţional Anticorupţie, împreună cu experţii Twining,  urmează să organizeze şi alte evenimente, la fel de importante, care vor avea ca efect un şir de modificări de ordin legislativ în materie de procedură penală, dar şi de fortificare a instrumentelor de prevenire a corupţiei în conformitate cu bunele practici ale UE şi internaţionale, precum şi în corespundere cu respectarea drepturilor omului.

Amintim că, scopul Proiectului Twinning constă în consolidarea capacităţilor instituţionale ale organelor de aplicare a legii din Republica Moldova în vederea îmbunătăţirii eficienţei în lupta împotriva corupţiei. Printre beneficiarii principali ai asistenţei sunt Centrul Naţional Anticorupţie, Procuratura, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General de Poliţie şi Serviciul Vamal.

Proiectul Twinning este implementat de un consorţiu, format din instituţii specializate din 3 state-membre ale Uniunii Europene: Republica Lituania (partener superior), România (partener junior), Finlanda (partener junior).

Share this Post!

Related post

0 Comment