Legea cu privire la activitatea ONG-urilor ar putea fi adoptată chiar săptămâna viitoare de Parlament, a anunțat președintele

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat într-un interviu pentru Sputnik Moldova că, Legea cu privire la activitatea ONG-urilor ar putea fi adoptată chiar săptămâna viitoare de Parlament. Șeful statului a spus că în cadrul unei ședințe cu juriștii din Guvern, Parlament și de la Președinție au fost formulate unele recomandări către Parlament.

”Am schițat care ar fi compromisul. Sper că această abordare va fi discutată în comisia juridică, consiliul coaliției și acest proiect ar putea fi votat, în lectură finală, de Parlament poate chiar săptămâna viitoare, dar doar în condițiile în care el nu contravine intereselor naționale ale Republicii Moldova. Dacă va fi aprobat în alte condiții, atunci nu voi promulga această lege”, a spus președintele.

În opinia președintelui, urmează a fi revăzute conceptual unele articole din lege, în special articolul 6, care presupune implicarea directă a ONG-urilor în politică.

”În unele state europene este indicat expres că, dacă ONG-urile se implică în politică, atunci ele trebuie să raporteze public de unde au veniturile”, a declarat Igor Dodon.

Președintele a dat exemplul Ungariei și Poloniei, care sunt state europene, și a declarat că Moldova trebuie să voteze un proiect similar.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.