Laboratorul farmaceutic Purdue Pharma LP va plăti 270 milioane de dolari pentru criza opiaceelor

Laboratorul farmaceutic Purdue Pharma LP şi proprietarul său, bogata familie Sackler, au acceptat să plătească suma de 270 de milioane de dolari pentru a pune capăt unui proces legat de criza opiaceelor ce a fost demarat de statul american Oklahoma, care a obţinut astfel o victorie majoră împotriva companiei menţionate, acuzată că a favorizat dependenţa de droguri, fenomen aflat la baza unei epidemii ce devastează Statele Unite, transmite stiridinmoldova.md.

Suma de 270 de milioane de dolari va fi utilizată în mare parte pentru a finanţa centrul de cercetări asupra dependenţei din cadrul Universităţii Tulsa. Centrul va primi de la Purdue Pharma 102,5 milioane de dolari în plăţi imediate, 75 de milioane de dolari în următorii cinci ani de la familia Sackler şi medicamente în valoare de 20 de milioane de dolari necesare pentru tratarea persoanelor dependente, a anunţat procurorul Mike Hunter.

„Este o victorie monumentală” în bătălia contra crizei „de coşmar” a opiaceelor care devastează Statele Unite, chiar dacă acordul reprezintă „doar un prim pas” făcut pentru a pune capăt acestei crize, a adăugat procurorul american.

Plângerile depuse în instanţele americane îi acuză pe producători că au promovat într-o manieră agresivă aceste medicamente în rândul corpului medical, în contextul în care cunoşteau efectele lor generatoare de dependenţă, şi că ar fi trebuit să limiteze prescrierea lor la un număr redus de boli bine precizate.

Potrivit celor mai recente statistici publicate de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), aproximativ 70.000 de americani au murit în ultimul an în Statele Unite în urma unor supradoze, cu 10% mai mult decât în 2016.

În metropole precum New York, opiaceele fac de acum mai multe victime decât accidentele de automobil şi omuciderile la un loc, au precizat anul trecut autorităţile sanitare locale.

Această explozie de supradoze a determinat scăderea speranţei de viaţă în Statele Unite în 2017, pentru al treilea an consecutiv.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.