Jurnalist: În Moldova, unionismul a fost privatizat de anumite grupuri politice minuscule, de anumite găști meschine

Huiduirea de astăzi a premierului Ion Chicu, în timpul ceremoniei de întâmpinare a ajutoarelor venite din România demonstrează că unionismul în Republica Moldova nu există ca proiect național.

Jurnalistul Octavian Racu susține, într-o postare pe Facebook, că aşa-zisa opţiune unionistă este doar un instrument electoral, „puternic atașat și privatizat de anumite grupuri politice minuscule, de anumite găști meschine, de anumiți indivizi cu „adeverințe de unionist”.

„Cum poți fi unionist și în același timp să ceri ruperea punților, ridicarea „cortinei de fier”, instituirea unei “carantine politice” doar pentru că nu îți este pe plac un președinte sau un premier? Spre exemplu, în loc să salute sau să susțină o eventuală întâlnire a lui Iohannis cu Dodon, se aud doar îndemnuri de evitare cu orice preț a oricărui contact la cel mai înalt nivel”, scrie jurnalistul citat.

Racu susţine că un unionism sincer și adevărat „poate fi doar unul rupt de orice partid, de orice grup, de orice orientare politică”.

„Or, un astfel de unionism nu există la noi. Rămâne doar o stratagemă primitivă de manipulare a anumitor segmente sociale pentru a propulsa anumiți oameni în anumite funcții. Nimic mai mult”, conchide jurnalistul citat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.