Ion Chicu: Starea de urgență va fi ridicată, dar mai multe restricții rămân

Premierul Ion Chicu a reiterat, la începutul ședinței Guvernului, că din 15 mai va fi ridicată starea de urgență, instituită la 17 martie în legătură cu răspândirea coronavirusului în Republica Moldova. Șeful Guvernului a precizat însă că unele restricții vor rămâne în vigoare și după această dată, pentru a nu permite escaladarea numărului de infectați.

” Noi nu vom veni cu inițiativa de extindere a acestui regim. Dar după 15 mai nu se vor anula automat restricțiile sanitaro-epidemiologice instituite de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE). Restricțiile respective vor fi scoase la decizia Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică (CNSP), dacă circumstanțele vor permite”, a spus premierul.

Premierul a anunțat că joi, 14 mai, va avea loc ultima ședință a CSE în perioada stării de urgență, unde se va decide ce restricții sunt anulate și ce interdicții mai rămân în vigoare.

”Virusul nu a plecat. Avem încă multe cazuri noi confirmate, deși ne bucură numărul celor vindecați. Dar sistemul medical mai rămâne sub presiune”, a declarat Chicu.

Chicu a mulțumit tuturor colegilor care au activat în CSE, CNSP, în comisiile raionale și tuturor primăriilor.

”S-a muncit foarte mult astfel ca impactul acestei pandemii să fie minimizate. Acest regim al stării de urgență a permis administrațiilor publice locale să utilizeze măsuri pentru combaterea pericolului”, a precizat Chicu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.