Ion Ceban vine cu explicații în legătură cu banii cheltuiți pentru întreținerea capitalei în timp de iarnă

Primarul general Ion Ceban a venit cu mai multe explicații, după ce astăzi au fost prezentate sume de bani cheltuite pentru curățarea drumurilor în timpul iernii.

Astfel, pentru curățarea drumurilor, presărarea cu antiderapant împotriva ghețușului și poleiului, au fost preconizate 30 de milioane de lei, dintre care s-au folosit 1,5 milioane de lei.

„În primul rând Chișinău este un municipiu cu 900 de străzi. Toată această perioadă de iarnă capitala a fost întreținută la modul corespunzător. Adică: nu s-a admis polei, nu s-a admis ghețuș. Da, a fost câteva zile zăpadă și s-a intervenit prompt. Da, a fost presărat antiderapantul pe străzile de bază pentru a nu se admite poleiul ghețușul, pe temperaturi cu minus în perioada de noapte. […] În perioada de iarnă se formează scurgeri, în perioada de iarnă se formează polei. Dacă plouă trebuie să interveni, iar dacă ninge tot trebuie să intervenim. Eu zic s-a admis că poate s-a făcut abuza undeva, dar s-a intervenit în fiecare zi”, a punctat edilul.

Ceban a solicitat responsabililor să plaseze toate rapoartele cu privire cât s-a cheltuit și pe care străzi s-a intervenit în această iarnă.

De precizat că 4/5 din bani s-a cheltuit pentru antiderapant, iar 1/5 pentru muncitorii, care au lucrat în turele de noapte.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.