Ion Ceban spune că majoritatea politicienilor nu au un plan de dezvoltare a țării

Marea problemă a majorității politicienilor din Republica Moldova este că aceștia nu au un plan de dezvoltare a țării și se concentrează pe subiecte mărunte, uneori lipsite de importanță. Este opinia candidatului la funcția de primar al Capitalei, Ion Ceban, exprimată într-un editorial publicat de portalul Oficial.md.

„Majoritatea politicienilor moldoveni nu au plan de țară. Ei vorbesc mult și superficial despre succesele altor țări, despre orașe frumoase, care le-au văzut undeva, despre drumuri iluminate, spitale, școli și altele. Pentru că nu știu cum să dezvolte țara ei vorbesc despre prietenii geo-politice. Dar ei nu știu nici să prietenească. Ei nu prietenesc pentru a construi ceva. Ei prietenesc împotriva cuiva și pentru a strica ceva”, a scris Ion Ceban.

Autorul editorialului se referă la disputele agresive în jurul denumirii limbii sau a vectorului politicii externe a țării. În opinia sa, acestea provoacă dezbinare, pe motive false.

„Dezbinarea socială la noi e bazată pe motive false. Avem opinii diferite? Toți oamenii sunt diferiți. Nu există doi oameni identici. E firesc să avem opinii diferite. Trebuie să învățăm să ne respectăm reciproc și să nu insistăm pe “adevăruri unice””, notează Ion Ceban.

În opinia sa, există multe probleme care ar trebui să unească politicienii responsabili, cum ar fi transportul necalitativ și dezorganizat, grădinițele și școlile vechi, curțile neamenajate, lipsa terenurilor de joc pentru copii, drumurile și trotuarele sparte, construcțiile ilegale sau parcurile delăsate.

„Suntem diferiți, dar nu dușmani. Trebuie să ne unim în rezolvarea problemelor. Numai noi vom face ordine în casa noastră. Primăria nu e locul unde se face politică. Primăria e locul unde se planifică și se realizează. În primărie se lucrează concentrat și cu dedicație. Se lucrează mai mult decât se vorbește. Și de lucru e foarte mult”, a conchis Ion Ceban.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.