Ion Ceban: Pentru izolarea termică a blocurilor locative vom aloca anual câte 200 de milioane de lei, bani publici

Candidatul la funcția de primar al Capitalei, Ion Ceban, își propune să implementeze un program amplu privind izolarea termică a blocurilor din Chișinău. Ceban declară, într-o postare pe blogul său, că în acest sens, vor fi alocate anual circa 200 milioane lei, bani publici, dar se va aplica și pentru fonduri din partea partenerilor de dezvoltare a Moldovei.

În total, viitoarea administrație a municipiului, condusă de Ion Ceban, își propune să izoleze termic 400 de blocuri locative, în patru ani.

«Noi considerăm problema una prioritară, în care intervenția primăriei e necesară. În patru ani, vom izola termic 400 de blocuri locative. Este un pas în cadrul căruia vom colecta experiență și îndemânare, vor apărea companii specializate, vom învață să învestim mai eficient. Vom învața lucruri care nu le cunoaștem acum. Asta va accelera și eficientiza viitoarele noastre acțiuni»,  a scris Ion Ceban, pe blogul său.

Ion Ceban a precizat că problema termolizolării blocurilor este una prioritară pe agenda sa, iar rezolvarea acesteia va fi în beneficiul oamenilor, care nu vor mai fi nevoiți să apeleze la surse periculoase de încălzire.

 «În Chişinău sunt 3712 blocuri locative, dintre care 1545 se află în gestiunea întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ. Marea majoritate a acestor blocuri nu sunt izolate termic. Lipsa izolării termice scoate din buzunarul locuitorilor bani pentru servicii, de care ei rămîn, de fapt, nesatisfăcuți, pentru că în locuințele lor e rece. Oamenii apelează la alte surse de încălzire, care atrag după sine diverse pericole.»,  a conchis candidatul la funcția de primar al Capitalei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.