Ion Ceban: O hartă interactivă cu locaţiile, unde se desfăşoară lucrări de reparaţie a fost lansată de Primăria Chișinău

Șoferii vor fi de astăzi mai informați și vor putea ști din timp unde sunt efectuate lucrări de reparație a drumurilor, astfel, să nu mai stea în ambuteiaje.

În acest sens, o hartă interactivă cu locaţiile, unde se desfăşoară lucrări de reparaţie curentă pe drumurile din municipiul Chişinău, a fost lansată de Primăria Chișinău.

Potrivit primarului general Ion Ceban, online sunt prezentate străzile şi trotuarele unde se efectuează lucrări de reparaţie, dar şi adresele unde este aplicat marcajul rutier. Site-ul prezintă informaţii despre volumul lucrărilor, data începerii şi finalizării obiectivului şi responsabilul de executare. Fiecare adresă este însoţită şi de poze. La încheierea lucrărilor, pentru fiecare obiectiv vor fi indicate şi costurile.

„Informaţiile vor fi permanent actualizate, în funcţie de desfăşurarea lucrărilor. În prezent, Primăria Chişinău dispune de încă două asemenea platforme online: hartă digitală cu zonele de răspândire a ambroziei pe teritoriul capitalei şi locațiile grupurilor sanitare în zonele de parc. Actualmente se lucrează la harta care va cuprinde construcţiile problematice din capitală şi altă platformă online unde vor fi incluse intersecţiile din oraş, unde se produc cele mai multe accidente rutiere”, a punctat edilul.

Platforma a fost creată în colaborare cu compania Trimetrica. Aceasta poate fi accesată şi de pe telefonul mobil.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.