INP a lansat operațiunea „Autobuz” pe întreg teritoriul țării

Inspectoratul Național de Patrulare (INP) a lansat luni, operațiunea „Autobuz”. Aceasta va dura până la 15 decembrie, timp în care inspectorii vor verifica în ce condiții sunt transportați pasagerii autobuzelor și microbuzelor, starea tehnică a mijlocului de transport și cum respectă șoferii Regulamentul circulației rutiere, transmite stiridinmoldova.md.

În aceste zile, angajații Inspectoratului Național de Patrulare împreună cu cei ai Agenției Naționale Transport Auto vor desfășura acțiuni de contracarare a transportului ilicit de pasageri și vor verifica condițiile de îmbarcare și debarcare a călătorilor în afara stațiilor. Totodată, inspectorii vor încerca să depisteze cazuri în care numărul pasagerilor transportați îl depășește pe cel al locurilor prevăzute în unitatea de transport. Responsabilii vor verifica dacă sunt respectate normele tehnice la exploatarea mașinilor pe timp de iarnă. Vor fi verificate și autobuzele care transportă elevii. 

Potrivit INP, operațiunea se va desfășura pe întreg teritoriul țării cu scopul de a diminua numărul accidentelor cu implicarea transportului public.

Datele statistice oficiale relevă că de la începutul anului curent au avut loc 205 accidente rutiere cu implicarea transportului de călători, în urma cărora 15 persoane au decedat, iar 286 s-au ales cu traumatisme grave.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.