Inițiativă PSRM: Crearea unei comisii speciale care va urmări și responsabiliza autoritățile din Moldova de executarea condamnărilor la CEDO

Deputații PSRM vor propune instituirea unui mecanism de controlul parlamentar asupra executării hotărârilor CEDO în dosarele care vizează Republica Moldova. Parlamentarul socialist, Vasile Bolea, a declarat că despre crearea acestui mecanism se vorbește de șase ani, dar intenția a rămas doar la nivel de discuții. Deputatul susține că va fi propusă crearea unei comisii speciale care va urmări și responsabiliza autoritățile responsabile din Moldova de executarea condamnărilor țării noastre la CEDO.

”Această comisie va trebuie să mențină legătura directă cu autoritățile și agentul guvernamental al Republicii Moldova la CEDO”, a declarat Bolea.

Comisia specială din Parlament va trebui să vină și cu unele recomandări sau ajustări a cadrului legal, astfel ca să fie micșorat numărul de condamnări ale Republicii Moldova la CEDO.

”Trebuie să întreprindem măsuri ca să micșorăm numărul de condamnări și să dăm o mai mare credibilitate activității instanțelor judecătorești din țară”, a spus deputatul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.