În perioada sărbătorilor de iarnă, Serviciul Vamal va asigura fluidizarea traficului

În perioada sărbătorilor de iarnă, Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Poliția de Frontieră activează la capacitate maximă pentru a asigura fluidizarea traficului transfrontalier și a reduce timpul de așteptare la punctele de trecere a frontierei, transmite stiridinmoldova.md.

Măsurile adoptate de ambele autorități se referă la suplinirea numărului de funcționari și al echipamentelor de verificare, precum și implicarea conducerii posturilor în efectuarea controlului vamal și respectiv, de frontieră.

De asemenea, în cazul în care se atestă un flux sporit de autovehicule, vor fi utilizate toate pistele de control, indiferent de sensul de traversare, inclusiv cele destinate corpului diplomatic. Actualmente, la postul vamal Leușeni sunt utilizate 8 piste pentru mijloacele de transport care intră în țară, comparativ cu 4 câte sunt utilizate în regim normal de lucru.

Acțiunile enumerate au fost propuse și autorităților omoloage din România și Ucraina, astfel încât controlul să fie accelerat pe ambele părți ale frontierei.

Menționăm că, participanții la traficul transfrontalier își pot planifica ruta optimă, accesând pagina web a instituției, rubrica TRAFICUL ON LINE, unde au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul mijloacelor de transport care se află în cele mai tranzitate puncte de trecere.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.