În Orhei crește numărul de cazuri noi de coronavirus

În doar o săptămână, numărul de infectări cu COVID-19 în Orhei a crescut, plasând raionul de pe locul 13 pe locul 8 după numărul de contaminări în republică. În luna iunie, s-a atestat o creștere de 3,5 ori a cazurilor de infectări – 288, față de luna mai, când au fost înregistrate 83 cazuri. Potrivit datelor oficiale, infecția are o răspândirea largă și a cuprins tot raionul.

Situația este alarmantă și la capitolul copiilor contaminați cu coronavirus. În Orhei sunt înregistrate 20 de cazuri de infectare printre copii. Potrivit anchetei epidemiologice, la Orhei, predomină afectarea persoanelor cu vârsta de peste 50 ani ce constituie 55% din totalul cazurilor. Concomitent, cazurile sunt diagnosticate printre persoane angajate în câmpul muncii, precum și pensionari, lucrători ai sferei medicale.

Pe parcursul săptămînii trecute, cele mai multe cazuri de contaminare au fost înregistrate printre populația municipiul Orhei – 27, Peresecina-4, Mitoc, Butuceni, Bulăiești câte 3 cazuri, Seliște, Pohrebeni, Trebujeni, Vatici, Ghetlova, Brăviceni câte 2 cazuri și câte un caz în alte 15 localități rurale.

În prezent, în spital sunt internate 73 % din persoanele infectate. Potrivit specialiștilor, este o povară destul de mare pentru sistemul medical din raion. Paralel, de către medicul de familie sunt supravegheați 389 de persoane contacte, iar alte 846 persoane revenite de peste hotare sunt la autoizolare la domiciliu.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a dispus, la 27 iunie 2020, limitarea activităților în zonele de agrement și parcuri de distracții.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.