În Moldova, numărul cazurilor noi înregistrate crește de două ori mai lent

Organizația Mondială a Sănătății a constatat că în Republica Moldova numărul cazurilor de COVID-19 se dublează o dată la patru zile. În țările din regiune, acest fenomen se produce o dată la două zile. Informațiile au fost oferite de către premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Control.

„Reprezentantul OMS în Moldova, Igor Pokanevici, a remarcat că măsurile întreprinse în ultima lună s-au dovedit a fi eficiente și dau rezultat. Acesta și era scopul să încetinim dinamica, astfel, încât sistemul medical să poată gestiona situația și să putem acord ajutor cetățenilor, care se adresează la medic”, a declarat premierul.

Totodată, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că astăzi, din 192 de teste efectuate de laboratorul ANSP, au fost confirmate 101 cazuri pozitive. Cifra este aproape de două ori mai mică decât în week-end.

“Nu avem nici un caz suplimentar în Soroca. sperăm că măsurile întreprinse vor da rezultate”, a spus Dumbrăveanu.

Totodată, ministrul a anunțat două decese din cauza COVID-19. Este vorba despre o persoană de 30 de ani, care suferea de diabet zaharat. Cea de-a doua persoană avea de 70 ani, suferea de mai multe boli cronice și a fost adusă în stare gravă din Ștefan Vodă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.