În circumscripțiile electorale uninominale au fost depuse 360 de dosare pentru înregistrarea la funcția de deputat

Comisia Electorală Centrală informează că, în circumscripțiile electorale uninominale, au fost depuse 360 de dosare pentru înregistrarea în calitate de candidat la funcția de deputat. Pînă la data de 25 ianuarie curent, de către consiliile electorale ale circumscripțiilor electorale uninominale au fost înregistrați 246 de concurenți electorali, dintre aceștia 25 sunt independenți.

Totodată, menționăm că 7 cereri de înregistrare a candidaților la funcția de deputat au fost respinse, iar 107 dosare se află în curs de examinare. Astfel, consiliile electorale de circumscripție electorală uninominală, în cel mult 7 zile, vor decide asupra înregistrării sau neînregistrării candidaţilor desemnaţi.

Reprezentanții a 24 de grupuri de inițiativă înregistrate în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat în circumscripțiile uninominale nu au restituit listele de subscripție consiliului electoral de circumscripţie. În acest context, atenționăm că, potrivit cadrului normativ, după finalizarea colectării semnăturilor pentru susţinerea candidaților la alegeri, listele de subscripţie urmează a fi depuse la organului electoral care le-a eliberat.

Amintim că termenul de depunere a dosarelor pentru înregistrarea concurenţilor electorali pentru alegerile parlamentare a expirat ieri, 24 ianuarie 2019.

Share this Post!

Related post

0 Comment