În Chișinău s-a permis circulația pe o bandă cu dublu sens

Pe strada Alecu Russo din Chișinău se circulă pe șase benzi de circulație, câte trei în fiecare sens, iar în orele de vârf se creează ambuteiaje, transmite stiridinmoldova.md.

Cele trei benzi de circulație în direcția spre sectorul Râșcani deseori nu fac față fluxului mare de automobile. În această dimineață, polițiștii au decis să facă un experiment. Oamenii legi au majorat numărul de benzi de la trei la patru pe strada Alecu Russo, direcția Ciocana – Centru, și le-au redus de la trei la două în sensul opus.

Mecanismul a avut scopul de a fluidiza traficul. Deseară circulația va fi reorganizată tot în acest mod, doar că în sens invers.

,,Astăzi, pe str. Alecu Russo din capitală, polițiștii de patrulare au experimentat circulația pe o bandă reversibilă. Scopul angajaților INP este de a defluidiza traficul în orele de vârf, când pe această stradă, din cauza fluxului mare de transport, se creează ambuteiaje imense. Diseară, pe aceeași stradă, banda își va schimba sensul spre Ciocana.

Banda reversibilă va fi testată câteva zile. Dacă respectiva metodă de circulație va fi eficientă, de comun cu Administrația Publică Locală, vom trece la următorii pași de implementare”, anunță IPN.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.