În 2019 a BLOCAT proiectul care prevede susținerea producătorilor autohtoni, iar în 2020 Maia Sandu CRITICĂ rețelele de magazine că vând marfă de import

Maia Sandu, după ce a blocat proiectul care prevede ca pe rafturile din magazine să fie 50% din produse autohtone, acuză rețelele mari că vând marfă de import. Într-un live pe Facebook, aceasta spune că, cel mai probabil, ar fi vorba de marfă de contrabandă. 

“Producătorii mari și mici au o mare problemă să-și vând fructele și legumele prin rețelele de magazine. Din păcate, rețelele de magazine mari nu prea acceptă să lucreze cu producătorul autohton, le e mai convenabil să importe aceste produse. Este important să se solidarizeze cu producătorul local, chiar dacă poate uneori este… Nu știu de ce prețul ar fi mai bun la import, mă întreb dacă nu este și problemă de contrabandă”, a declarat Maia Sandu.

Precizăm, că în 2019 Parlamentul a votat în prima lectură un proiect, potrivit căruia comerciantul este obligat să achiziționeze și să asigure expunerea pe raft a produselor alimentare autohtone în proporție de cel puțin 50% din lungimea liniară a raftului comercial. Ulterior, Guvernul condus de Maia Sandu a retras proiectul din Legislativ.

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat că va insista ca proiectul să fie votat și la inițiativa lui, documentul a fost transmis, din nou, în Parlament.

„Fostul guvern al Maiei Sandu a retras-o în interesul corporațiilor străine. Noi, în interesul producătorului autohton, această lege am repus-o în parlament, pentru examinare. Vreau să văd pe deștepții din opoziție care voiau să facă PR pe chestia asta – în primul rând să explice de ce ministrul lor a retras-o, în al doilea rând să văd cum votează împreună cu socialiștii și cu alții”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiune “Președintele Răspunde”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.