Igor Dodon: Până în iunie 2019, toți judecătorii nu luau nicio decizie fără coordonarea cu oficiul central al PDM

Președintele Igor Dodon a declarat că, până în iunie 2019, sistemul de drept din Moldova era subordonat în totalitate fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc. Șeful statului a menționat, în timpul emisiunii ”Președintele răspunde”, că judecătorii coordonau cu oamenii lui Platotniuc până și deciziile pe care trebuiau să le emită în dosarele de desfacere a căsătoriei.

”Până în iunie 2019, toți judecătorii nu luau nicio decizie fără coordonarea cu oficiul central al PDM. S-a ajuns că și divorțurile, cui să-i dea mașina sau casa. Deciziile se luau la PDM de oamenii lu Plahotniuc. Judecătorii știu”, a spus Dodon.

Președintele a declarat că același lucru era și în organele procuraturii. Potrivit șefului statului, prin procurorii subordonați, Plahotniuc și oamenii lui au ruinat un șir de afaceri.

”Câți oameni se temeau să vorbească la telefon sau de câți oameni s-au apropiat oamenii lui Plahotniuc, Țuțu și alții, care spuneau businessul acesta este la tine bunișor. Cât costă? Oamenii de afaceri dacă spuneau că nu sunt interesați, apărea dosarul deschis de unii alde Morari (Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție –n.r.)sau Chitoroagă (Nicolae Chitoroagă – șeful PCCOCS) și vă puneau la pușcărie, la răcoare pe vreo 4-5 luni ca să vă gândiți până veți scri businessul pe cutare. Câți ați fost ruinați așa până în iunie anul trecut? Văd că unii au uitat de lucrul acesta”, a declarat șeful statului.

Potrivit președintelui, odată cu schimbarea guvernării în iunie 2019, s-au schimbat și lucrurile în justiție. Șeful statului a reiterat că el personal nu s-a implicat și nu se va implica în justiție și în activitatea Procurorului General.

”În ultimele șase luni de când avem un nou procuror general nu avem niciun caz când s-a mers cu masca-show la oamenii de afaceri, să le închidă businessul. Au fost închise un șir de dosare politice. Ne place sau nu ne place. Unii dintre ei sunt oponenții mei politici care mă critică și fac proteste prin fața Președinției. Procuratura își face lucrul profesionist, iar cei care încearcă să mă acuze de subordonarea justiției, să-și amintească ce a fost anterior și să nu creadă că noi vom proceda la fel”, a declarat președintele țării.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.