Igor Dodon a înmânat celor doi veterani din Bălți cea mai înaltă distincție de stat – Ordinul Republicii

Doi veterani din municipiul Bălți au fost decorați cu cea mai înaltă distincție de stat – Ordinul Republicii. Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat pe pagina sa de Facebook că i-a vizitat, astăzi, pe cei doi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

„Ganușeac Vasile are 96 de ani. Pe timp de război a fost participant activ al luptelor pentru eliberarea Poloniei și Germaniei.

Galina Beregust, de 96 de ani, în timpul războiului a fost sublocotenent al serviciului medical, a luat parte la eliberarea Ucrainei, Poloniei, Cehoslovaciei.

Am felicitat veteranii cu prilejul Zilei Victoriei, exprimîndu-mi recunoștința și imensul respect pentru bărbăția și curajul de care au dat dovadă în anii de război. În semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite față de stat, am înmînat celor doi veterani cea mai înaltă distincție de stat – Ordinul Republicii.

Am reiterat că mereu vom păstra în memorie faptele lor eroice care au asigurat pacea și liniștea pe meleagul nostru.”, a scris președintele.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.