Igor Boțan: „Eu nu văd cum PAS va face coaliție cu PP ,,Șor” sau cu PRO Moldova”

O eventuală alianță între PAS, Partidul “Şor” şi grupul PRO Moldova din Parlament este puţin probabilă. Opinia îi aparţine analistului politic Igor Boţan şi se conţine într-un comentariu pentru „Ziarul de Gardă”.

„Chiar dacă în Parlament vor fi 51 de voturi pentru a da jos Guvernul Chicu, eu nu văd nicio soluție pentru instaurarea altuia. Eu nu văd cum PAS va face coaliție cu PP ,,Șor” sau cu PRO Moldova. Este foarte complicat și șanse sunt mici pentru instaurarea unui nou Guvern. Din punctul meu de vedere, dacă lucrurile vor merge în continuare până la alegerile prezidențiale, depinde dacă Guvernul va avea susținere în Parlament“, a declarat analistul politic.

În opinia lui Boţan, după plecarea a încă patru deputați din PD, majoritatea parlamentară rămâne cu 54 de mandate, ceea ce este suficient pentru a ține situația sub control.

“Acum totul depinde de situația din PD. Dacă cei care au rămas rămân o fracțiune consolidată atunci lucrurile se vor desfășura din punctul meu de vedere într-o manieră predictibilă. După alegerile prezidențiale din toamnă, cel mai probabil vom avea și alegeri parlamentare anticipate. Dacă fracțiunea se desparte, depinde cât de repede ca avea loc”, mai spune Igor Boţan.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.