Guvernul va întreprinde un set de măsuri concrete, pentru a sprijini populația în perioada de criză

Guvernul va întreprinde un set de măsuri concrete, pentru a sprijini populația în perioada de criză, provocată de epidemia de COVID-19. Ministrul Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune N 4, că programele de ajutor social şi de șomaj vor fi consolidate, iar pensiile şi alocațiile vor fi indexate în termenii stabiliți.

“În buget sunt bani pentru aceasta. Vom mai veni şi cu alte măsuri concrete. Vom consolida programul de ajutor social, cel de şomaj. Avem întreprinderi care s-au închis, care au falimentat. Vom consolida ajutorul de șomaj. Avem măsuri şi pentru cei care revin în țară. Va trebui să-i angajăm în câmpul muncii”, a mai spus Viorica Dumbrăveanu.

Amintim că, din 1 aprilie 2020, toate pensiile sunt indexate cu 4,83%. Potrivit Casei Naționale de Asigurări Sociale, de indexări vor beneficia, în total, 682 194 de beneficiari. Majorarea este prevăzută pentru toate pensiile stabilite şi recalculate în temeiul Legii privind sistemul public de pensii.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.