Guvernul a pregătit un document, ce prevede sancțiuni pentru răspândirea coronavirusului

Cabinetul de miniștri va aviza la ședința de Guvern din această săptămână un proiect, care prevede sancțiuni drastice, pentru persoanele, care nu respectă recomandările autorităților cu privire la prevenirea și răspândirea noului coronavirus. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

“Deja avem cazuri, când cetățenii nu se subordonează deciziilor autorităților și nu avem acoperire legală, pentru a-i sancționa”, a spus premierul Ion Chicu.

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a explicat că documentul deja este în lucru și se află la Ministerul Justiției.

“Persoanele, care declară informații false, încalcă regimul de carantină, vor fi pedepsite până și penal. Totodată, examinăm ca statutul fișei epidemiologice să fie de document oficial. Astfel, persoanele, care vor indica date eronate, vor fi cercetate pentru falsificarea actelor”, a spus ministrul Voicu.

Amintim că până în prezent, în țara noastră a fost confirmat un caz de COVID-19, la o femeie, revenită din Italia. Aceasta a ajuns în țara noastră cu avionul. Autoritățile au anunțat că au identificat cu greu 14 persoane din această aeronavă, deoarece au indicat date eronate în fișa epidemiologică.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, și președintele Igor Dodon a vorbit despre măsuri drastice în cazul cetățenilor, care nu respectă recomandările cu privire la prevenirea și răspândirea bolilor infecțioase.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.