Guvernul a instituit regim special de muncă pentru bugetari: Munca angajaților urmează a fi organizată la distanță

Guvernul a instituit un regim special de muncă pentru administrația publică în scopul de a diminua fluxul de cetățeni dimineața și seara. Decizia a fost luată, în seara zilei de vineri, ca urmare a creșterii numărului de infectați cu coronavirus. Munca angajaților urmează a fi organizată la distanță. Totodată, Guvernul a recomandat administrațiilor locale din Chișinău și Bălți să instituie un regim special de activitate pentru transportul public, unde potrivit epidemiologilor, este cel mai mare nivel de contagiozitate.

Premierul Ion Chicu a declarat că Guvernul nu poate restricționa activitățile economice, deoarece statul nu va avea bani să achite salariile și pensiile.

”De aceea, activitățile economice continuă, de luni și HoReCa va intra în activitate, toate cu condiția de a respecta normele sanitar-epidemiologice, în caz contrar aceste activități vor fi închise”, a spus Chicu.

Potrivit deciziei Guvernului, angajații MAI se vor afla masiv în spațiile publice pentru a urmări cum cetățenii respectă normele sanitare impuse, toate cazurile de ignorare a acestor reguli vor fi documentate și vor fi aplicate amenzi usturătoare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.