grupare criminală au fost reţinuţi în flagrant delict în urma unor ambuscade create

O grupare criminală în componenţa a trei membri a fost destructurată recent, de către ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău în colaborare cu poliţiştii Inspectoratelor de Poliţie din capitală, fiind reţinuţi în flagrant delict în urma unor ambuscade create.

Forţele de ordine au documentat activitatea criminală a acestora timp de două luni de zile, care erau bine organizaţi şi determinaţi să comită furturi în serie din locuinţe şi apartamente pe teritoriul Capitalei. Aceştia s-a dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 25 ani şi 35 ani, originari din Chişinău, anterior judecaţi pentru infracţiuni analogice.

Până în prezent s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea lor în cel puţin nouă spargeri de locuinţe şi apartamente, pe teritoriul mun. Chișinău. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile lor, poliţiştii au depistat şi ridicat bunurile materiale sustrase, cât şi pacheţele cu masă vegetală fărămiţată cu miros specific. Potrivit proprietarilor suma totală a prejudiciului material cauzat ar fi de cel puţin 500 000 lei. Bănuiţii pătrundeau în case după ce se asigurau că proprietarii lipsesc, prin metoda forţării geamurilor din termopan cu rangă metalică sau prin selectare de chei.

Ei au fost arestaţi pe un termen de 30 de zile şi sunt cercetaţi penal pentru furt. Conform legislaţiei în vigoare învinuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de 5 ani până la 10 ani.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.