Grija față de oameni! În februarie, peste 6400 de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul Programului “Un doctor pentru tine”

 În luna februarie, 6421 persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul Programului național ”Un doctor pentru tine”, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Peste 3550 de locuitori din satele raioanelor Telenești și Criuleni au beneficiat, în februarie, de screening țintit prin radiografia pulmonară, iar 2870 de copii din raionul Orhei – de servicii stomatologice.

Serviciile medicale oferite în cadrul Programului național ”Un doctor pentru tine”, care a fost reluat la propunerea președintelui țării, Igor Dodon, sunt absolut gratuite. În acest an, aproape 80 de mii de persoane urmează să primească îngrijiri medicale gratuite în cadrul acestui proiect.

Programul include sreeningul mamar și pulmonar, consultația gratuită din partea medicilor specialiști și tratamentul stomatologic pentru copii.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat, că în acest an de serviciile de asistență medicală stomatologică vor beneficia 8 mii de copii, screeningul mamar – 14 mii de femei și cel pulmonar – 50 de mii de persoane.

Rezultatele implementării programului ”Un doctor pentru tine” până în prezent vorbesc de la sine. În cadrul screeningului pulmonar au fost depistate cu patologii 6237 de persoane, în cadrul sreeningului mamar au fost documentate 52 de cazuri de cancer și 253 de cazuri de tumori benigne.

Acest proiect a fost lansat în anul 2018, dar la indicația fostului premier, Maia Sandu, a fost întrerupt. Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat, la sfârșitul anului trecut, despre relansarea Programului ”un doctor pentru tine”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.