Greceanîi, afirmă că discuțiile de astăzi cu liderii blocului ACUM s-au încheiat cu nimic

Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, afirmă că discuțiile de astăzi cu liderii blocului ACUM s-au încheiat cu nimic. Toate părțile și-au reiterat pozițiile și au plecat ca să se consulte cu fracțiunile. Șefa socialiștilor a făcut și o glumă la această temă, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

Ei au mers să se consulte cu fracțiunile lor, care sunt 2 sau poate 26. Și ei, și noi, am expus pozițiile. Pozițiile sunt foarte rigide. Nu am văzut că este o deschidere”, a spus Greceanîi.

Amintim că, până acum, PAS-DA și PSRM s-au invitat reciproc de mai multe ori la discuții care de fiecare dată au eșuat. PAS și DA insistă să le revină funcțiile de președinte al Parlamentului și premier, iar socialiștii trebuie doar să le susțină inițiativele legislative, fără să participe la guvernare. De cealaltă parte, PSRM cere ca funcția de speaker să revină Zinaidei Greceanîi, dar și vor să fie responsabili de mai multe domenii în Guvern, inclusiv de Apărare și Relații Externe. Aceștia mai cer statut special pentru limba rusă, garanții de neaderare la NATO, dar și extinderea atribuțiilor șefului statului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.