Ghipsul tradițional va fi înlocuit cu ghipsul 3D, care permite pielii să respire și grăbește vindecarea

Epoca imprimantelor tridimensionale face pași uriași și în mediină. Designerul Deniz Karahasin a conceput, cu ajutorul tehnologiei imprimării 3D şi al ultrasunetelor, ghipsul medical numit osteoid care poate acționa asupra osului rupt pentru a-i grăbi vindecarea, transmite stiridinmoldova.md.

Metoda este simplă: pe piele sunt fixați niște conductori (LIPUS – ultrasunete cu pulsație de joasă intensitate), chiar pe osul afectat. Zona este rigidizată cu ajutorul ghipsului 3D.

Substanțele din care care este produs acest ghips din nailon, care ar putea accelera vindecarea oaselor rupte cu 40%, îl fac să fie ușor, rezistent la apă, cu un design de țesătură, care permite pielii să respire.

Pentru ca ghipsul să fie perfect pentru pacient, fie că e vorba de o mână sau un picior, zona în care se află osul rupt este scanată cu un scaner special 3D conceput pentru corpul uman. Informaţia astfel obţinută este transferată unui program de modelare, care o transpune (cu ajutorul unor algoritmi şi al unui mecanism care fac să apară spatiile osteoidului) în produsul final, alături de componentele necesare pentru conexiunea cu conductorii LIPUS. Produsul final (ghipsul osteoid medical) nu este doar eficient, ci şi mai estetic decât cel tradițional.

Osteoidul este mai practic şi mai ușor de purtat decât ghipsul tradițional. Acest ghips hibrid, care aduce în minte armurile medievale, sau costumele de super-erou, nu se deformează, nu este incomod, are un efect de regenerare important, nu este toxic, este în întregime reciclabil, permite ventilația membrelor înlăturând mirosul supărător care apare la numai o săptămână după aplicarea unui ghips tradițional. În plus nu cauzează mâncărime. Pacientul își poate alege chiar și culoarea polimerului utilizat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.