Ghimpu: Sandu a avut ordin să dea puterea

Fostul lider al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, este de părere că fosta șefă a Cabinetului de miniștri, Maia Sandu, ar fi luat decizia de asumare a răspunderii la comanda cuiva.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. Mai mult, politicianul consideră că deși atât PAS, cât și PPDA fug de democrați, fără mandatele democraților nu vor putea prelua puterea de la socialiști, transmite Agora.md.

„Orice meserie cere experiență, chiar dacă te duci la prășit, dacă nu știi – ori tai picioarele, ori tai păpușoii. În politică, dacă tai – tai până la sânge. Nu cred că un președinte de partid a luat de unul singur această decizie de asumare a răspunderii. Asta se face numai la comandă. Asta înseamnă că nu ai încotro, dacă nu consulți colegii de partid. Când știi că într-o secundă poate exploda ceva, nu te poate convinge nimeni. Te gândești numai la tine, ești pus la bătaie. Nu am nimic cu Maia Sandu, dar se vede că este orgolioasă, ambițioasă, arogantă. Ea a avut un ordin să dea puterea socialiștilor. Timpul le va arăta pe toate”, a spus Ghimpu.

Fostul lider liberal consideră că cea mai mare greșeală pe care a făcut-o Blocul ACUM a fost crearea alianței cu PSRM:

„Blocul a promis că nu face alianță cu PSRM și nu trebuia să facă. Plahotniuc era plecat deja. Trebuia să-i lase pe PDM și PSRM. Socialiștii aveau video cu banii, PDM era șifonat și erau puși în situație să facă alianță, iar dreapta ar fi rămas în picioare. Dar așa cum să lupți cu acești oameni alături dacă nu știi dacă mâine nu va fi iar ca în trecut?”.

Ghimpu a precizat că situația în care se află acum PAS și PPDA este o premieră pentru scena politică moldovenească.

„Pe mine mă deranjează faptul că cetățenii care au votat cu dreapta, pentru dreapta care luptă pentru ieșirea din spațiul rusesc, și când colo noi îi îmbrățișăm. Este primul caz când doi președinți de partid, obținând 26 de mandate se află în afara Parlamentului. Asta-i politică? Așa se face politică? Politica e ca o mașină. Dacă știi să conduci, urci la volan. Dacă nu – nu urca, că te vei ucide și pe tine și pe alții. Blocul ACUM a urcat la volan. Se plâng că nu știu cum să scape de Dodon. Nu trebuia să-l lăsați să intre în casă”, a mai spus fostul liberal.


Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.