GHID pentru persoanele, care se află în carantină provocată de coronavirus

Mesaj IMPORTANT pentru persoanele, autoizolate din cauza COVID-19 Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu un apel repetat către persoanele care revin din zonele de risc de infecție cu noul tip de Coronavirus sau care au fost în contact cu persoane infectate de COVID-19, de a manifesta maximă responsabilitate, de a conlucra cu instituțiile statului, să respecte indicațiile autorităților, dar mai ales pe cele ale personalului medical și să intre în regimul de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile.

Regulile de autoizolare presupun ca persoana să nu părăsească domiciliul timp de 14 zile și să evite la maxim contactul cu persoane terțe și chiar cu membrii familiei.

Persoanele solitare pot solicita ajutorul rudelor, cunoștințelor, vecinilor, asistentului social dacă au nevoie de anumite cumpărături sau alte necesități.

În cazuri de extremă necesitate de a părăsi domiciliul, persoanele sunt obligate să respecte distanța socială de 1 metru și măsurile de precauție.

Parlamentul a votat, astăzi, pentru înăsprirea pedeapselor pentru răspândirea conștientă a infecției. Nerespectarea măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor epidemice se va pedepsi cu amendă în mărime de până la 50.000 de lei sau cu închisoare de până la 3 ani. Aceleași fapte care au cauzat din imprudenţă vătămarea gravă sau medie a sănătăţii sau decesul persoanei se vor pedepsi cu închisoare de până la 7 ani.

Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice se va sancționa cu amendă de la 22.500 la 25.000 de lei aplicată persoanei fizice și cu amendă de la 50.000 la 75.000 de lei aplicată persoanei juridice.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.