Francezii interzic vânzarea mașinelor cu motoare termice

Francezii au anunțat oficial că au luat decizia de a interzice comercializarea mașinilor cu motoare cu combustie internă începând cu 1 ianuarie 2040! Desigur pare o dată îndepărtată, însă impactul va fi uriaș, transmite stiridinmoldova.md.

Situația devine complicată pentru acei cetățeni care deja au procurat un automobil alimentat cu combustibili focili, pentru că începând cu anul 2050 aceștia nu vor mai avea dreptul de a circula pe teritoriul Franței și vor fi nevoiți să-și achiziționeze un vehicul electric.

Pentru a spori adoptarea mașinilor electrice, guvernul francez a modificat unele condiții care vizează programul ce vizează mașinile vechi. Astfel, stimulentele pentru cumpărarea mașinilor noi echipate cu motoare termice au fost reduse considerabil, fiind favorizate achizițiile de vehicule cu sisteme de propulsie electrică.

Pentru prima dată, guvernul Franței va oferi o primă de maxim 5.000 de euro la procurarea unui model electric. Subvențiile nu vor depăși 80% din valoarea mașinii cumpărate, iar pentru a beneficia de acestea integral, veniturile familiei nu trebuie să depășească 13.500 de euro. Ca să fie eligibili în cadrul programului, doritorii de a aplica trebuie să predea o mașină diesel înmatriculată înainte de anul 2006 sau una pe benzină produsă până în 1997.

Curios este și faptul că, cetățenii francezi vor primi aceste stimulente și în cazul achiziționării unui model electric la mâna a doua, în prezent existând numeroase oferte la preţuri care nu depășesc 10.000 de euro.

Pentru a grăbi procesul de „convertire” la automobile electrice, autoritățile franceze au în vedere și stimularea asociațiilor de locatari pentru montarea de prize de încărcare în parcările blocurilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.